(0)

Livtag

E-book


"Vad jag tycker spelar vÀl inte lÀngre nÄgon större roll, men jag skulle bli mycket glad om det nÄgonstans kom fram att vi en gÄng var lyckliga."

Lars har gift sig med Kerstin, flickan han under skolÄren beundrande betraktade pÄ avstÄnd. Och de Àr lyckliga, visst Àr de? Paret har ont om pengar och utan det ekonomiska stödet frÄn Lars far skulle de inte fÄtt tillvaron att gÄ ihop. Det tar emot att acceptera pengarna, Lars far Àr avigt instÀlld till sonens val av karriÀr och drar sig inte för att dra in Lars nyblivna hustru i diskussionerna ...

Livtag Àr den tredje delen i den sjÀlvbiografiska serien om Lars Ardelius. Lars berÀttar pÄ samma skickliga sÀtt som alltid om sitt Àktenskaps uppgÄng och förfall och den fortsatt anstrÀngda relationen med sin far.

Lars Ardelius (1926-2012) var en svensk författare och psykolog. Han debuterade 1958 och skrev ett trettiotal böcker, allt frÄn samhÀllsskildringar till sjÀlvbiografier och historiska epos. Han tilldelades ett antal olika utmÀrkelser och priser, bland annat Stora romanpriset 1973, och Aniara-priset 1979.