(0)

Mathilda

audiobook & e-book


Kaksi naista, joita yhdistÀÀ sama mies.

Mathilda oli kaunis ja herkkÀ. Loja taitava ja luova. He olivat kumpikin arkkitehti Eliel Saarisen vaimoja. Mathilda ensimmÀinen, Loja viimeinen. Molemmat jÀivÀt miehensÀ varjoon. Kymmenen vuotta elÀmistÀÀn he asuivat saman varjon alla.

Kun Mathilda ja Eliel aikanaan erosivat, Mathilda pÀÀtyi nopeasti naimisiin miehensÀ lÀheisen työtoverin, Herman Geseliuksen kanssa.

VielÀ samana pÀivÀnÀ Lojasta, Hermanin sisaresta, tuli uusi rouva Saarinen. Ratkaisu oli erikoinen, ja vielÀ erikoisemmaksi sen teki se, ettÀ molemmat pariskunnat jÀivÀt asumaan Saarisen suunnittelemaan HvitrÀskiin.

Mathilda on romaani kahdesta naisesta, heidĂ€n valinnoistaan – myös niistĂ€, jotka tehtiin heidĂ€n puolestaan. Se on psykologisesti syvĂ€lle luotaava ja feministisesti latautunut kuvaus elĂ€mĂ€npoluista, joista toinen oli tasapainoilua oman ja puolison uran vĂ€lillĂ€ ja toinen niin kalteva, ettei se voinut pÀÀttyĂ€ kuin jyrkĂ€nteeseen.

Milla Ollikaisen biofiktiivinen romaani leikittelee historiallisilla faktoilla ja luo epookkia, joka pikemminkin tulkitsee kuin jÀljentÀÀ oman aikansa kohuliittoja ja niiden dramaattisia seurauksia.

Mathilda on Milla Ollikaisen (s. 1974) kuudes romaani. Ollikainen on tullut aiemmin tunnetuksi rikoskirjailijana, ja hÀn työskentelee toimittajana Seura-lehdessÀ. Mathilda-romaani sai alkunsa, kun Ollikainen löysi sata vuotta vanhoja kirjeitÀ, jotka paljastivat Mathildan karun kohtalon.