(46)

Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to)

audiobook & e-book


Johanna Kjellander forlader prĂŠdikestolen for evigt, mens sognebĂžrnene kaster salmebĂžger efter hende. NĂ„, men hendes erhvervsvalg var alligevel aldrig noget valg. Hendes far, en inkarneret modstander af kvindelige prĂŠster, tvang hende ind i prĂŠsteriet.

 Per Persson lever et tarveligt liv, efter at hans farfar formĂžblede den formue, som rettelig burde have vĂŠret hans. Farfaren dĂžde ludfattig, sparket ihjel af sin sidste hest, og Per er nu en usselt betalt receptionist pĂ„ et af Sveriges allerbedrĂžveligste hoteller.

 PrĂŠsten og receptionisten mĂžder tilfĂŠldigt hinanden pĂ„ en parkbĂŠnk, og snart krydser en lige sĂ„ farlig som naiv mand deres vej. Han hedder Johan Andersson, men inden lĂŠnge kender hele Sverige ham som Morder-Anders.

 Trioen danner en uhellig alliance og kaster sig ud i erhvervsvirksomheder med meget mĂ„delig moralsk beskaffenhed. Alt havde dog kunnet gĂ„, hvis bare ikke en greve, en grevinde og selveste Herren og hans sĂžn havde blandet sig.

"Jonasson skriver i et knapt og stringent sprog, satiren sitrer, og det er bare sÄ dejligt at fÄ en historie fortalt som voksen. Ja, det er nÊsten som at vÊre barn igen.

Tak til Jonas Jonasson for en sjĂŠldent dejlig lĂŠseoplevelse.

Fyns Amts Avis ★ ★ ★ ★ ★ ★

Jonasson har som fÄ sÄ et fast greb om det komiske og kan om nogen snige vitaminer ned i frugtyoghurten.

... Det er aldrig kedeligt at lĂŠse en Jonas Jonasson-roman – hatten af for pĂ„hitsomheden.

Bþrsen ★ ★ ★ ★

Jonas Jonasson har fantasi som fÄ og forstÄr at formidle det med masser af humor.

Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★

Forfatteren bag 'Den hundredÄrige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' og 'Analfabeten der kunne regne' har igen skrevet en forrygende historie, hvor alt kan ske, ogsÄ det mest utrolige. Man morer sig kosteligt i selskab med de skÊve eksistenser.

SĂžndag

Jonas Jonasson er en mester i absurd logisk tÊnkning og spiddende naive afslÞringer af alt det, vi tager for givet uden at skÊnke det en tanke. Han skriver verden pÄ hovedet og gÞr sÄledes sine lÊsere (mere) bevidste om livet i stort og smÄt. Det er underholdende...

Berlingske

Jonassen er sublim til at portrĂŠttere de skĂŠve eksistenser, og han skriver de mest absurde fortĂŠllinger.

... en original og sĂŠrprĂŠget roman, der sĂŠtter spor.

Bognþrden.dk ★ ★ ★ ★

Hvis du har lĂŠst Den hundredĂ„rige og Analfabeten og kunne lide dem, sĂ„ kan du glĂŠde dig til ”Morder-Anders”. Hvis du endnu ikke har lĂŠst nogle af dem, sĂ„ prĂžv om du ikke ogsĂ„ bliver fanget af den helt specielle tone, som Jonas Jonasson har.

Bogblogger.dk

Morder-Anders og co. er et fuldkommen uforligneligt slÊng, og hvis man holder af dén form for humor, som Jonasson bedriver, kan man roligt glÊde sig til at stifte bekendtskab med persongalleriet, der strÊkker sig fra denne verdens hellige til de brodne kar i den stockholmske underverden.

Litteratursiden.dk

Jeg kan kun sige at Jonas Jonasson har gjort det igen, han har skrevet en virkelig humoristisk fortÊlling. Den er skÊv og fuldt med de der sÊtninger, du bare er nÞd til at lÊse en gang til, fordi de simpelthen er sÄ sjove.

Livetidukkethuset.dk

Jeg vil varmt anbefale denne bog til alle, der har brug for et godt grin og en skĂžn lĂŠseoplevelse.

Bookeater.dk

Jonas Jonasson skriver fremragende. Hans sĂŠtninger er et langt studie i kunsten at underspille de mest sindssyge situationer, og det fungerer rigtig godt.

Bogrummet.dk ★ ★ ★ ★


Narrator: Paul Becker
Duration: