(36)

Muistot

audiobook & e-book


TÀytelÀinen romaani sitkeistÀ naisista ja heidÀn perheistÀÀn.

Ulpu elÀÀ yksin mutta ei ole yksinÀinen. HÀn pÀrjÀÀ, ajattelevat kaikki - hÀn itsekin. ElÀkkeelle jÀÀnyt Àidinkielenopettaja on menettÀnyt melkein jokaisen perheenjÀsenensÀ. Mies on lÀhtenyt, tytÀr on kuollut ja tyttÀren mukana syntymÀtön lapsenlapsi.

Poika Markus asuu vaimonsa kanssa lÀhellÀ, mutta vÀlit eivÀt ole turhan tiiviit. MiniÀ Susanna on mÀÀrÀtietoisesti pÀÀttÀnyt, ettÀ heille ei tule lasta. YksinÀisyys, lapsettomuus ja lapsen kuolema ovat vaiettuja asioita, jotka pulpahtelevat pintaan. Tulehtuneita aiheita kÀsitellessÀÀn miniÀ ja anoppi kohtaavat uudella tavalla, eikÀ se kÀy kivuttomasti. Henkilöt jakavat surunsa ja toiveensa niin sydÀmeen kÀyvÀsti, ettÀ heidÀt on tarinan pÀÀttyessÀ haikea hyvÀstellÀ.

Muistot nÀyttÀÀ kovia kokeneita naisia, jotka suojautuvat kuorensa taakse mutta joutuvat myöntÀmÀÀn, ettÀ niin on mahdoton elÀÀ. On pakko uskaltaa kohdata lÀheisensÀ ja pakahduttava menneisyys. Romaani on upea sukutarina, jossa elÀmÀ on kuvattu aidosti ja laveasti, maanlÀheisellÀ huumorilla maustettuna.


Narrator: Ella PyhÀltö
Duration: