(38)

Nya tidens barn

audiobook & e-book


Sophie Lackland har bott i Haworth i hela sitt liv. Haworth Àr tryggt, vÀlbekant och frustrerande trÄkigt. Sophies kÀrlek till den by som sÄ lÀnge varit hennes hem rÀcker inte för att stilla hennes lÀngtan efter nÄgot mer, nÄgot större.

NÀr Sophie stÄr som ensam arvtagare till ett stort arv fÄr hon möjligheten att vidareutbilda sig till kirurg. Hon Äker till London och fÄr hjÀlp av sin kusin, lÀkaren Freddy, för att pÄbörja sin utbildning pÄ Queen Eleanor sjukhuset. Men livet som kvinnlig lÀkarstudent Àr inte lÀtt och Sophie mÄste kÀmpa för att inte lÄta sig Àtas upp av omgivningens fördomar och elakheter.

Och sÄ finns Gil, Gil som erbjuder Sophie en kÀrlek hon omöjligt kan tacka ja till, för hur ska en arbetande kvinna kunna gifta sig utan att behöva ge upp sitt yrke och sitt namn?

Claire Rayners krönika över Lackland-slÀkten strÀcker sig frÄn början av 1800-talet till lÄngt in pÄ 1900-talet. Serien bestÄr av 12 delar som bÄde kan lÀsas fristÄende och kronologiskt.

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade pÄ flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frÄgor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "SlÀkten Lackland" Àr hennes stora genombrott som skönlitterÀr författare.


Narrator: Kim Rhedin HĂŒttner
Duration: