(0)

Om at sige ja: Erindringsglimt 1947-1977

audiobook & e-book


I sine erindringer fortĂŠller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevĂŠkkende detaljer om de vilde Ă„r, der gjorde ham berĂžmt langt ud over landets grĂŠnser og kom til at definere hans liv.

Alle kender Jacob Holdt og hans Amerikanske billeder. Et vÊrk, som ikke blot redefinerede opfattelsen af underklassen i USA, men ogsÄ blev synonym med Jacob Holdts eget liv som langskÊgget provokatÞr, fotograf og aktivist. Men hvorfra kommer hans nysgerrighed, hans uforbeholdne mÞde med andre mennesker og hans filosofi om at sige ja til alle, han mÞder pÄ sin vej? Hvad er han selv rundet af?

I sine erindringer fortÊller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevÊkkende detaljer om sin opvÊkst i en prÊstegÄrd i den vestjyske landsby FÄborg. Det er en barndom, der er fuld af eventyr og frihed, men den er ogsÄ pÄvirket af hans psykisk uberegnelige mor og fravÊrende prÊstefar.

Efter en turbulent ungdom og et oprĂžr mod sin far ’flygter’ Jacob Holdt til USA, hvor han som 23-Ă„rig indleder fem Ă„rs blaffertur. Da han vender hjem igen, er det ikke blot med uforglemmelige indtryk og erfaringer fra de mere end 220.000 kilometer som vagabond pĂ„ de amerikanske landeveje.

I rygsÊkken har han ogsÄ de mange tusind fotografier, han har taget af isÊr fattige sorte, og som i 1977 bliver til den banebrydende bog Amerikanske billeder. Udgivelsen af bogen bliver startskuddet til et liv pÄ landevejene, som har varet siden da.


Narrator: Jacob Holdt
Duration: