(0)

Operaatio Tulikettu

audiobook & e-book


Eurooppaa uhkaa tÀysimittainen sota.

VenÀjÀ on ottanut arktisen alueen hallintaansa, ja siitÀ voimaantuneena pÀÀttÀÀ ratkaista asemasodaksi jÀÀtyneen Ukrainan tilanteen lopullisesti. Sotilaallinen kriisi uhkaa laajeta koko Eurooppaan. Tilanne eskaloituu taisteluiksi Suomen maaperÀllÀ.

Tiedustelulaitoksella työskentelevÀ Mikael Koivu on jÀÀnyt yhdessÀ jÀÀnmurtaja MSV Nordican miehistön kanssa venÀlÀisten vangiksi JÀÀmerellÀ. Mikael Koivun esimies, eversti Vesa Ilvesvuori, kehittÀÀ salaista suunnitelmaa alaisensa ja miehistön vapauttamiseksi. Riskialtis tehtÀvÀ ei kuitenkaan saa presidentin hyvÀksyntÀÀ.

Samaan aikaan Suomi valmistautuu yhdessÀ liittolaistensa kanssa Eurooppaa ravistelevaan konfliktiin. Kun selviÀÀ, ettÀ Suomen sotasuunnitelmat ovat vaarassa joutua VenÀjÀn kÀsiin korkea-arvoisen vakoojan kautta, lÀhetetÀÀn Supon työntekijÀ Riina Koivu vaaralliselle peitetehtÀvÀlle Kaliningradiin selvittÀmÀÀn vuotajan henkilöllisyys.

Ylikersantti Joni Koivu, Mikaelin lanko, ilmoittautuu vapaaehtoiseksi erikoisjoukkojen huippuvaaralliseen operaatioon vihollisen selustassa. Onnistuvatko suomalaiset iskemÀÀn strategiseen kohteeseen VenÀjÀllÀ? EntÀ miten kÀy Mikaelille?

Operaatio Tulikettu on menestyneen trillerisarjan neljÀs ja viimeinen osa. Aiemmat osat ovat Operaatio Punainen kettu, Operaatio Aavikkokettu ja Operaatio Napakettu. Trillerit kertovat suurvaltojen valtakamppailuista, joihin Suomikin vedetÀÀn mukaan. Sotilasoperaatioiden keskelle joutuvat siviilit, reservilÀiset, tunnetut poliitikot ja ammattisotilaat.

Helena Immonen (s. 1986) on turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt journalismin ja viestinnÀn ammattilainen, sissiradisti ja reserviupseeri.