(24)

Paha maa, julma maa

audiobook & e-book


Dakotalaista Tupla-M-hevostilaa pyörittÀÀ nuorempi isÀntÀ Mac, jonka vaimo yrittÀÀ houkutella Macia tappamaan isÀnsÀ rahan takia. Mac ei kuitenkaan taivu vaimonsa suunnitelmaan. HÀnellÀ on sitÀ paitsi kaksi vanhempaa veljeÀ, jotka perivÀt tilan ennen hÀntÀ. Tilan arkea ravistelee myös hevosvarkaus, ja Mac joukkoineen pÀÀttÀÀ surmata ryhmÀn intiaaneja rangaistuksena varkaudesta.

Toisaalla kotinsa tulipalossa menettÀnyt Wild Finn Juho HelapÀÀ istuu dakotalaisessa kapakassa ja tutustuu Macin tilan pahanhajuiseen, savolaissyntyiseen renki Williin. Samalla kÀy ilmi, etteivÀt intiaanit ole olleet syyllisiÀ hevosvarkauteen. Pian kÀydÀÀn verinen taistelu siitÀ, kuka kolmesta veljeksestÀ hallitsee hevostilaa, eikÀ HÀrmÀn hÀjy Juho voi olla varmistamatta, ettÀ oikeus tapahtuu.

TummasÀvyinen lÀnnentarina Paha maa, julma maa kuuluu FinnWest-tarinasarjaan, joka kertoo historiallisista lÀnnensankareista ja -roistoista humoristisesti ja vauhdikkaita juonenkÀÀnteitÀ sÀÀstelemÀttÀ. Paha maa, julma maa -tarinan asetelma perustuu Shakespearen Macbeth -nÀytelmÀÀn.

HÀrmÀn hÀjy Juho Kaaponpoika HelapÀÀ vahtii oikeuden toteutumista suomalaisissa lÀnnentarinoissa. Wild Finn kohtaa seikkailuissaan niin paatuneita roistoja kuin pyssysankareitakin.

Tapani Bagge (s. 1962) on monipuolinen ja tuottelias kirjailija, joka tunnetaan kovaksikeitetyistÀ rikosromaaneistaan. Uransa alkuvaiheilla hÀn kirjoitti myös lÀnnenlukemisto FinnWestiin.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: