(7)

Paranoia

audiobook


Paranoia handlar om den unge och inte alltför ambitiöse Adam Cassidy, som har ett trist kontorsjobb pÄ det stora IT-företaget. Adam fÄr för sig att göra en jÀttefest för en gammal kollega som ska sluta pÄ lagret och kopierar ett festkoncept som en av cheferna fÄtt som födelsedagsfest. Han anvÀnder företagets pengar utan att frÄga, men blir upptÀckt.

Högste chefen och sÀkerhetschefen ger honom ett val. Antingen polisanmÀlan och ett lÄngt fÀngelsestraff eller att infiltrera konkurrenten och bli företagsspion. Han Àr lÄgavlönad och mÄste betala för sin dementa pappa och vÀljer det senare.

Han dras allt djupare in i ett högt spel om makt och företagshemligheter och tvingas till nya brottsliga handlingar gÄng pÄ gÄng, men fÄr ocksÄ leva ett lyxliv. NÀr han försöker bryta sig ut börjar den verkliga mardrömmen.

Paranoia Àr en bÀstsÀljare som rankats som en av de bÀsta thrillers som skrivits. Som lÀsare fÄr man ta del av Finders hÀrliga dialoger och fina sidohistorier.

Joseph Finder vÀxte upp olika miljöer (hans första sprÀk var Farsi) och studerade ryska dÄ han trodde han skulle bli CIA agent. Men ödet ville annorlunda och han Àr nu en av USAs mest lÀsta författare.


Narrator: Jesper Salén
Duration: