(14)

Paris passion

audiobook


Det Àr en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva pÄ ett nytt sÀtt, fria och starka i sitt skrivande. Tillsammans ska de erövra vÀrlden, som Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir.

Livet som frilansande journalist i Paris fylls av möten och intervjuer med omtalade författare, studenter och politiker. Men tillvaron blir ocksÄ hÄrdare Àn Lena trott och relationen med David pÄverkas av deras olika syn pÄ fri kÀrlek.

I det nyligen befriade Algeriet hoppas de tvÄ komma nÀra varandra igen. Men ett passionerat möte med en svarta panterledare och ett brutalt överfall gör att Lena ifrÄgasÀtter allt. Vilken vÀg ska hon vÀlja för att hitta hem?

EVA SWEDENMARK levde i slutet av sextiotalet i Paris och arbetade som frilansjournalist. Sedan mitten av nittiotalet har hon publicerat ett fyrtiotal böcker, som de uppmÀrksammade böckerna om "De fyras gÀng" och den populÀra digitala serien "Ingen har allt, alla har nÄgot".

Paris Passion Àr inspirerad av hennes eget liv. Mötena med personer som Jimi Hendrix, GisÚle Halimi, Olof Palme, Eldridge Cleaver, resorna ut i vÀrlden. Romanen skildrar liv, politik och passion i Stockholm, Paris och Alger under den turbulenta tiden i slutet av sextiotalet.


Narrator: Kerstin Andersson
Duration: