(0)

Per i knibe

E-book


""Nü, Per. Sü er du fÌrdig." TandlÌgen sü pü Per med et smil. "Her er et spejl. Prøv at se. Ser det ikke flot ud." Per sü og sü i spejlet. Mente tandlÌgen, at det var flot? Per syntes aldrig, han havde set noget, der var sü grimt."

Per er i lidt af en knibe. Han skal have bøjle pü tÌnderne. Egentlig er Per ikke sü bange for at komme til tandlÌgen. Han er mere bange for, at de andre børn vil drille ham. Men Per opdager, at alle har noget, som gør dem usikre ...

Bent Faurby (f.1938) er en dansk fag- og børnebogsforfatter og folkeskolelÌrer. Han voksede op i en lÌrerfamilie i Kolding og følte det derfor naturligt selv at gü lÌrervejen. Han blev uddannet i 1960 og flyttede fü ür efter til Grønland, hvor han underviste i Upernavik i Nordvestgrønland. Mødet med det smukke land og den barske natur inspirerede Bent Faurby til at skrive to fagbøger om Grønland. Men ogsü hans store interesse for sport har sat sine spor i forfatterskabet, hvor flere af bøgerne kredser om sport, spÌnding og konkurrence og de følelser, det vÌkker i børn og unge. Bent Faurby har i tidens løb udgivet mere end 70 bøger, hvoraf en del er letlÌsningsbøger for børn.

Bent Faurby debuterede i 1977 og er isĂŚr kendt for sin bogserie om drengen Tom og hans mange hverdagseventyr.