(3)

Peter Wessel Tordenskiold

audiobook & e-book


Stor, rigt illustreret og revideret udgave af Dan H. Andersens bestsellerbiografi om sÞhelten Tordenskiold. Han levede 1690-1720 og er en af de mest myteomspundne skikkelser i danmarkshistorien, kendt for sit vovemod, sin snarrÄdighed og sin kometkarriere inden for flÄden. Som kun 28-Ärig blev han udnÊvnt til viceadmiral, som 30-Ärig blev han drÊbt i en duel.

Denne biografi er et psykologisk portrÊt af en blÊndende begavet kriger, en sÞmand uden sidestykke, men ogsÄ et menneske, hvis sind var i evig kamp mellem beregning og spontanitet, mellem generÞsitet og hÄrdhed.

Bogen tegner ogsÄ et billede af Danmark under Store Nordiske Krig (1709-20), en af mest farverige perioder i skandinavisk historie. Her optrÊder store personligheder som Frederik IV, Karl XII og Peter den Store, og handlingen strÊkker sig fra Skandinavien til Tyskland og med afstikkere til Indien, Afrika og Amerika.

"Et virkeligt fint stykke historieskrivning, lige fornemt fagkritisk, analytisk og lĂŠsevenligt." Berlingske

"Der er eventyr over det; det er ren drengebog." Politiken

Dan H. Andersen, fĂždt 1956, ph.d. i historie og har udgivet en rĂŠkke roste historiske vĂŠrker. Desuden en populĂŠr foredragsholder og ekspert i medierne om bl.a. konspirationsteorier.


Narrator: Jesper BĂžllehuus
Duration: