(0)

Piaf

E-book


Édith Piaf föds pĂ„ en av Paris bakgator, Ă„r 1915, rakt in i ett liv av fattigdom. Hennes sĂ„ngröst tar henne dock bort frĂ„n det hĂ„rda livet pĂ„ gatan. FrĂ„n storstadens grĂ€nder, till de stora musikscenerna. Och hon blir istĂ€llet en av sin tids mest kĂ€nda artister!

Ulla Lundqvist har utifrĂ„n de mĂ„nga berĂ€ttelser och myter, som finns om Édiths liv, skrivit fram en fĂ€ngslande roman. En berĂ€ttelse om bĂ„de motgĂ„ng och framgĂ„ng, men framför allt om kĂ€rleken till musiken.

En historia som passar lika mycket för den som redan vet om och Ă€lskar Édith Piafs musik, som för nĂ„gon som Ă€r ute efter en spĂ€nnande berĂ€ttelse.

Den hÀr boken Àr ett historiskt verk. Den Àr ett uttryck för tiden den skrevs i, och kan ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.

Ulla Lundqvist Àr en svensk författare, litteraturvetare och kritiker. Hon har skrivit böcker för bÄde barn och vuxna. Hon har ocksÄ gett ut böcker i mÄnga olika genrer. FrÄn skönlitteratur till facklitteratur och lÀroböcker.