(219)

Pigen fra det store hvide skib

audiobook & e-book


23. januar 1951 lÊgger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i KÞbenhavn. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nÄleÞjet og blevet antaget til tjeneste pÄ skibet.

Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen pÄ Odense Sygehus, hvor hun pÄ dagen for Danmarks befrielse tog imod dÞende og hÄrdt sÄrede skudofre. Men befrielsen har ogsÄ givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveÄrige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne Êder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre bÞrn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

BÄde Molly og Yun lÊgger deres liv bag sig i hÄbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men det bliver en lang og uforudsigelig rejse for dem begge.

I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skĂŠbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?

Jesper Bugge Kold (f. 1972) debuterede i 2014 med romanen "VintermĂŠnd", der blev nomineret til BogForums Debutantpris. Siden har han udgivet romanerne "Land i datid", "Krigsturisten" og "Tiden fĂžr dĂžden". Hans bĂžger er oversat til flere sprog.

Mich Vraa (f. 1954) er forfatter og litterér oversétter. Fra 2016-18 udkom Mich Vraas roste og prisnominerede romantrilogi om Dansk Vestindien. Seneste roman er "Vaniljehuset" fra 2019. Mich Vraa har modtaget Dansk Oversétterforbunds Ærespris, Otto B. Lindhardt-prisen og Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat.