(512)

Pinnan alla

audiobook & e-book


Sandhamnin idyllinen saaristo, joka on tullut tutuksi myös televisiosarjana, toimii jÀlleen synkkien salaisuuksien ja salaisten intohimojen nÀyttÀmönÀ.

Nuori tyttö katoaa jÀljettömiin syksyisenÀ myrsky-yönÀ, ja tuloksettomien etsintöjen jÀlkeen hÀnet julistetaan hukkuneeksi. Muutamaa kuukautta myöhemmin Nora Linde lomailee Sandhamnissa poikiensa kanssa, ja leikkiessÀÀn metsÀssÀ lapset tekevÀt karmean löydön, murhatun tytön ruumis makaa maassa. Nora alkaa selvittÀÀ tapausta ystÀvÀnsÀ Thomasin Andreassonin kanssa. Johtolangat ovat niukat, mutta johtavat lopulta yli sadan vuoden takaisiin tapahtumiin.

Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen tÀysipÀivÀinen dekkarikirjailija. HÀn debytoi kirjailijana vuonna 2008 rikosromaanillaan SyvissÀ vesissÀ (suom. Outi Menna, 2012), joka on Sandhamnin murhat -sarjan aloitusosa. Kirjasta tuli vÀlitön menestys, ja nykyÀÀn poliisi Thomas Adreassonista ja juristi Nora LindestÀ kertovat dekkarit ovat myyneet maailmanlaajuisesti jo yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Stenin rikostarinoissa perheellÀ ja ihmissuhteilla on keskeinen rooli niin pÀÀhenkilöiden arjessa kuin rikosten motiivinakin, aivan kuten oikeassa elÀmÀssÀ. Sandhamn-sarjan dekkarit yltÀvÀt jatkuvasti kansainvÀlisten myyntitilastojen kÀrkeen. Huikeaa menestystÀ on saavuttanut myös Stenin kirjasarjaan perustuvan Murha Sandhamnissa -tv-sarja: arviolta 70 miljoonaa ihmistÀ ympÀri maailmaa on seurannut Noran ja Thomasin seikkailuja tv:stÀ. Viveca Sten asuu nykyÀÀn Tukholmassa aviomiehensÀ ja heidÀn kissansa kanssa. KesÀisin kirjailija perheineen muuttaa kesÀasuntoonsa Sandhamniin, jonne hÀn rikostarinansakin sijoittaa.


Narrator: Antti Jaakola
Duration: