(93)

Pitbull

audiobook & e-book


Kilpajuoksu kuolemaa vastaan

Tanskalaisen Anne Mette Hancockin Pitbull on terÀvÀ trilleri miehestÀ, joka on pÀÀttÀnyt suojella murhaajan henkilöllisyyttÀ vaikka viimeiseen henkÀykseen asti

Journalisti Heloise Kaldan on ystÀvystynyt kuolemansairaan Jan Fischofin kanssa tehdessÀÀn taustatyötÀ artikkeliaan varten. YllÀttÀvÀn sairaskohtauksen aikana Fischof kertoo Kaldanille olleensa vuosia sitten osallisena vÀkivaltaisessa rikoksessa, joka jÀi selvittÀmÀttÀ. Rikoksen pÀÀepÀilty tunnettiin nimellÀ Pitbull.

Toinnuttuaan Fischof vaatii Kaldania olemaan hiljaa kuulemastaan ja varoittaa tiedon vuotamisen johtavan heidÀt molemmat erittÀin suureen vaaraan. Kaldan ei kuitenkaan voi jÀttÀÀ tietoa sikseen ja ryhtyy selvittÀmÀÀn, voisiko iÀkÀs Fischof olla niin kylmÀverinen rikollinen kuin mitÀ hÀn kohtauksensa aikana vÀitti. Kun Kaldan saa selville sekÀ Fischofin ettÀ Pitbullin liittyvÀn 1990-luvulla tapahtuneeseen nuorten naisten katoamisten sarjaan, hÀnen on pyydettÀvÀ apua poliisiystÀvÀltÀÀn Erik SchÀferiltÀ.

Anne Mette Hancockin Kaldan ja SchÀfer -trillerisarjan kolmas osa Pitbull avaa karmaisevan nÀkymÀn rikollisen mielen pimeisiin syövereihin ja asettaa journalistin ja poliisin kilpajuoksuun kuolemaa vastaan heidÀn selvittÀessÀÀn rikosta, jonka taustoista myös virkavalta on valmis valehtelemaan.

Anne Mette Hancock (s. 1979) on tanskalainen kirjailija ja toimittaja. HÀn on opiskellut historiaa ja journalismia Roskilden yliopistossa ja työskennellyt toimittajana Berlingske-lehdessÀ. Asuttuaan pitkÀÀn Yhdysvalloissa ja Ranskassa Hancock on asettunut Kööpenhaminaan miehensÀ ja kahden lapsensa kanssa.

Vuonna 2017 julkaistu Ruumiskukka on Hancockin esikoiskirja, joka palkittiin Tanskan Rikosakatemian debyyttipalkinnolla samana vuonna. KesÀllÀ 2022 suomeksi ilmestynyt KasvojenkerÀÀjÀ on Kaldan & SchÀfer -sarjan toinen osa. HeinÀkuussa 2023 julkaistaan suomeksi trillerisarjan kolmas romaani, Pitbull. Hancockin teoksia on myyty Tanskassa jo yli 100 000 kappaletta.