(0)

Plummer : Summen af kardemommen

E-book


Kenneth Plummer er generaldirektÞr i Danmarks Radio pÄ sjette Är. Hvordan han er nÄet sÄ langt i karrieren i det hele taget, er ikke blot et spÞrgsmÄl, men ogsÄ kilde til stor undren hos adskillige medieiagttagere og tidligere kolleger pÄ chefgangene i DR. Tidligere kolleger i den forstand, at de enten har fÄet nok af Kenneth Plummer eller er blevet ofret i hans taktiske dispositioner for at opretholde magten som Danmarks vigtigste medieperson. For det ligger ligesom i titlen. GeneraldirektÞren i Danmarks Radio bestemmer hvad vi ser i TV, hÞrer i radioen eller lÊser pÄ nettet. Eller er manden bag den stillingsbeskrivelse, der har stÞrst indflydelse pÄ vores medieforbrug og vaner.

Eller var det kulturministeren, der gerne ville bestemme, hvad skulle se, da den davÊrende af slagsen Brian Mikkelsen var hovedmanden bag regeringens angivelse Þnske om en genereldirektÞr af egen eller mere harmlÞs stÞbning i stolen. En dansk-amerikaner der kunne sin managementsnak og businessretorik. Nogle kalder det talk the talk. Andre sÄr for alvor tvivl om Kenneth Plummers evner til at walk the walk.

I Summen af kardekommen, som er et af Plummers foretrukne udtryk, kommer vi med langt ind pĂ„ direktionsgangen og sĂ„ tĂŠt pĂ„ magtens centrum, man overhovedet kan komme. Ikke kun igennem navngivne og anonyme kilder med stor indsigt i ledelsesforholdene i Danmarks vĂŠsentligste kulturinstitution, som flere gerne titulerer DR. Men ogsĂ„ igennem Kenneth Plummers eget forsĂžg pĂ„ at prĂŠge og styre historien om sig selv. Kenneth Plummer – Summen ad kardemommen er en journalistisk biografi om en mand med magt over mennesker og medier.