(5973)

Polcirkeln

audiobook & e-book


Nominerad till Ärets bÀsta kriminalroman av Svenska Deckarakademin

"Polcirkeln Àr första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Texten tar ett stadigt grepp om lÀsaren frÄn början och Marklunds sÀtt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och vÀlskriven deckare." Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, BibliotekstjÀnst

Liza Marklunds nya kriminalroman Àr en storartad Äterkomst i den genre hon skakade om och förnyade sÄ radikalt i slutet av 1990-talet.

Nu bryter hon Äterigen ny mark med en mÄngfacetterad historia som spÀnner över fyra decennier.

Fem tonÄrsflickor i den lilla staden StentrÀsk i Norrbotten trÀffas en gÄng i mÄnaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spÄrlöst sommaren 1980. Fyrtio Är senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 Äterförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gÄngen efter kamratens försvinnande.

Det stÄr snart klart att nÄgot i flickornas relationer utlöste det vÄldsamma brottet. FrÄgan Àr vad, och vad som drev dem dÄ och vilka konsekvenser det fick.

Liza Marklund Àr en av vÄra mest framgÄngsrika författare. Hon har mottagit ett 20-tal priser och utmÀrkelser, bÄde i Sverige och internationellt. Sammanlagt har hon sÄlt över 23 miljoner böcker, och Àr den enda skandinaviska kvinna som legat etta pÄ New York Times bestsellerlista.

Hon Àr född 1962 och uppvuxen i PÄlmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om Polcirkeln.


Narrator: Lo Kauppi
Duration: