(0)

Porkkana: Sanomalehtipoika Kid Barrow

E-book


Nokkelan jokapaikanhöylÀn seikkailuja skuuppien maailmassa

Kid "Porkkana" Barrow on kokonaista 14 vuotta vanha, kun hÀn pÀÀsee newyorkilaisen The Sun -sanomalehden palvelukseen. Porkkanalla on vikkelÀt kintut ja terÀvÀ Àly, ja hÀnen esimiehensÀ Upton Abrosius Lewis alkaakin pian luottaa yhtÀ ja toista pojan vastuulle, ja lisÀksi Porkkana ottaa itselleen vielÀ lisÀtehtÀviÀ. LÀhes ensitöikseen hÀn laatii etusivun murhajutun ravintolassa viihtyvÀn pomonsa puolesta, eikÀ hÀn arastele toimia tarvittaessa taidearvostelijana, ratkaista jalokivivarkauksia eikÀ setviÀ mafiasotkuja, joihin viehÀttÀvÀ gelato-neitonen hÀnen sotkee.

Porkkana

Nostalgiset alun perin 1940-luvulla julkaistut seikkailutarinat Kid "Porkkana" Barrowsta vievÀt Yhdysvaltoihin ja sanomalehtibisnekseen.

Kirjailija Marton Taiga (1907–1969) oli oikealta nimeltÀÀn Martti Erik Hjalmar Löfberg. Taiga tunnetaan suomalaisena seikkailukirjallisuuden ja dekkarigenren taitajana, jonka tuotantoon kuuluu jopa 60 teosta. Kirjailija vĂ€ltteli julkisuutta mutta jĂ€i historiaan Outsiderin kaltaisena, monipuolisena viihdekirjallisuuden taitajana.