(1)

Prinsesse Benedikte

audiobook


"Lad dagens glĂŠdelige begivenhed blive et tegn for os – et forĂ„rstegn om lysere tider, om frihed for land og folk, om arbejde og fred for alle. StĂžrre forhĂ„bninger er aldrig stillet ved et lille barns vugge", kunne man lĂŠse pĂ„ de plakater, det illegale ’Danske Tidende’ satte op i KĂžbenhavn under overskriften: ’Kongesalutten har lydt’."

Under besÊttelsen havde man ikke lov til at affyre de traditionelle 27 skud fra Batteriet Sixtus, da prinsesse Benedikte blev fÞdt den 29. april 1944, men alligevel bragte fÞdslen af kong Frederik IX og dronning Ingrids andet barn hÄb i den danske befolkning, der havde hÄrdt brug for det under besÊttelsens sidste to Är.

Prinsesse Benedikte fortÊller i anledning af sin 50 Ärs fÞdselsdag om sit spÊndende liv. Hun husker tilbage til barndommen pÄ Amalienborg, Fredensborg, GrÄsten, Trend og kongeskibet Dannebrog, fortÊller om mÞdet med prins Richard, som hun senere giftede sig med, og om sit store arbejde med spejderbevÊgelsen.

Journalist og forfatter Randi Buchwaldt (f. 1930) stÄr bag flere historisk orienterede fagbÞger, herunder "Marselisborg: slot og fristed", "Kongehusets farmor og oldemor Dronning Alexandrine" og "Et hjÞrne af HellebÊk: om huse og mennesker og hvad et gammelt egetrÊ kan have oplevet".


Narrator: Nanna Salomon
Duration: