(26)

Puut puhuvat

audiobook & e-book


MitÀ puut ja metsÀt haluavat meille kertoa?

Pepe Forsberg ja Anneli Jussila kulkevat erilaisissa ikimetsissÀ ympÀri Suomea ja pohtivat ihmisen ja metsÀn suhdetta. MitÀ metsÀt merkitsevÀt nykyihmiselle ja mikÀ on niiden vaikutus ihmisten hyvinvointiin? Ja mitÀ metsÀt ja puut voisivat meille kertoa?

Pepe Forsberg kirjoittaa jatkuvasti karttuvasta metsÀtiedosta, hyvinvoivasta metsÀstÀ ja siitÀ valtavasta yhteistyöverkostosta, joka vallitsee puiden, kasvien, sienten, mikrobien ja muiden eliöiden vÀlillÀ. Anneli Jussila kutsuu mukaansa syvÀlle metsÀÀn ja kertoo, mitÀ metsÀn siimes, vÀrit, ÀÀnet ja tuoksut ovat merkinneet ihmisille kautta vuosisatojen. HÀn selvittÀÀ myös, miten metsÀÀ ja puita on kuvattu taiteessa, kirjallisuudessa, myyteissÀ ja kansanperinteessÀ.

Anneli Jussila on hĂ€meenlinnalainen tietokirjailija, LuonnonperintösÀÀtiön suojelujohtaja ja sÀÀtiön perustajajĂ€seniĂ€. HĂ€n on julkaissut mm. teoksen Pentti Linkola ja minĂ€ – ElĂ€mÀÀ toisinajattelijan kanssa. Jussila on myös toimittanut ja osin kirjoittanut LuonnonperintösÀÀtiön juhlakirjan Turvapaikkoja elĂ€mĂ€lle.

Pepe Forsberg on lammilainen tietokirjailija, erÀopas ja LuonnonperintösÀÀtiön toiminnanjohtaja. HÀneltÀ on aiemmin ilmestynyt mm. teos Majavan Mailla sekÀ yhdessÀ Niko Napun kanssa kirjoitettu Uskomaton luonto.


Narrator: Linda Wiklund
Duration: