(0)

Ragnhilds saga

E-book


Ragnhilds saga fortÊller et kvindeliv fra den sene vikingetid, om mÊnd og sÞnner der drager i krig, om to kvinder og to brÞdre, om den nye religion, der trÊnger sig pÄ, splitter familier ad, og omstyrter livet i bygden.

Ragnhild Skjaldedatter hidkalder gudinden Freja som ledsager pÄ sin sidste rejse. FÞr Ragnhild kan give slip pÄ denne verden, mÄ hun finde fred i sindet, sÞrge for, at hendes navn bliver husket, og at de gamle skikke holdes i hÊvd. Den onde lykke, som er kommet til bygden sammen med troen pÄ Hvidekrist, mÄ ikke sejre.

Men tankerne og ordene har det med at lĂžbe andre veje, og smertefulde erindringer smutter som fisk imellem hĂŠnderne. ForfĂŠdrenes og de nordiske guders historie flettes ind i et vĂŠv af fortĂŠllinger, fortalt fra skellet mellem to verdener: de levende og de dĂždes, den gamle med de nordiske guder og den nye med Hvidekrist.

Pressen skriver:

»Jo da, denne fortĂŠlling om kvindeliv i Vikingetiden fĂ„r skam et sus af saga endskĂžnt 
 Vi damer i vor fagre nye verden burde mĂ„ske snakke lidt mere med Freja. For Lone Mikkelsen er hun en god veninde.«

**** – Jyllands-Posten

»Mikkelsen har en sanselig fornemmelse for de livsvilkĂ„r, som man kan forestille sig, at en kvinde pĂ„ den tid har haft 
 hvis man vil have et pĂ„ sin vis poetisk og stilfĂŠrdigt kraftfuldt alternativ til de svĂŠrdsvingende machos, er det Lone Mikkelsens bog, man skal have fat i.«

– Weekendavisen

»Lone Mikkelsen har begĂ„et en fin roman, der virker realistisk og gĂžr historien levende og spĂŠndende 
 en meget smukt skrevet historie, der kan ses som en allegori pĂ„ nutidens begivenheder og kulturelle udvekslinger.«

**** (4 Âœ stjerner) – KultuNaut.dk