(0)

Rakastunut rampa

E-book


Sakris Kukkelmanin elÀmÀ ei ole helppoa. Ikkunalaudalta lapsena pudonnut työlÀinen ei meinaa saada pysyvÀÀ työpaikkaa, liikkuminen on vaikeaa kyttyrÀselÀn ja jalkavamman takia, ja perheen perustaminen tuntuu kaukaiselta unelmalta. Kukkelmania pitÀvÀt kÀynnissÀ hÀnen voimakkaat kuvitelmansa aivan toisenlaisesta elÀmÀstÀ.

Kukkelman saa kuin saakin rakennustoimeksiannon pitkÀlle aikajaksolle. Samaan aikaan hÀn iskee silmÀnsÀ Sanelma Kinnuseen, irtolaisnaiseen. Sakris pÀÀttÀÀ, ettÀ tÀmÀ on hÀnen elÀmÀnsÀ nainen. EhkÀ kuvitelmat eivÀt olleetkaan aivan perÀttömiÀ?

Joel Lehtosen klassikkoromaanin pohjalta julkaistiin vuonna 1975 samanniminen elokuva, jonka pÀÀosassa nÀhdÀÀn Vesa-Matti Loiri.

Joel Lehtonen (1881–1934) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja kÀÀntĂ€jĂ€. HĂ€nen tunnetuin teoksensa on "Putkinotko", joka on Savoon sijoittuva yhdenpĂ€ivĂ€nromaani.

Lehtonen syntyi aviottomana poikana, ja Àiti jÀtti Lehtosen huutolaislapseksi jo puolivuotiaana. Lehtosen onneksi koitui papinleski Augusta Wallenius, joka huusi Lehtosen itselleen, kun tuleva kirjailija oli neljÀvuotias.