(3)

Rasmus Nalle blir storebror

audiobook & e-book


Rasmus Nalle och hans vÀnner ska bygga om en gammal barnvagn till lÄdbil för att delta i en lÄdbilstÀvling. Just dÄ överraskar Rasmus mamma med att ta hem en elefantbebis vid namn Fjant. De ska ta hand om honom nÄgra dagar och Rasmus tvingas hjÀlpa till. Han har inte en sekund över till att bygga lÄdbil! Det Àr blöjor som ska bytas, lakan som ska tvÀttas och flaskor som ska diskas. Dagen dÄ tÀvlingen ska Àga rum gÄr rasmus och vÀnner pÄ en dyster promenad med Fjant i barnvagnen. Men plötsligt sprutar Fjant mjölk mjölk rakt pÄ dem, vagnen far ivÀg ner för en brant backe och loppet Àr igÄng!

Rasmus Nalle har varit en Àlskad figur bland barn och barnsliga sjÀlar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vÀnner publicerades Är 1951. Rasmus Nalle Àlskar pannkakor och tillsammans med sina vÀnner reser han vÀrlden runt pÄ skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt Àventyr som vÀntar!

Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populĂ€ra serien om Rasmus Nalle (pĂ„ danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra lĂ€nder.