(3)

Rasmus Nalle och hans verkstad

E-book


Rasmus Nalle röjer och stÀdar pÄ sin gÄrdsplan. Hans vÀnner Àr förvÄnade, inte brukar vÀl Rasmus Nalle tycka om att stÀda? NÀr de frÄgar sin vÀn varför han stÀdar svarar han att han vill öppna en bilverkstad, och dÀrför mÄste göra plats för alla de bilar som kommer att komma för att bli lagade. VÀnnerna Pingo, SÀlle och de andra bestÀmmer sig för att hjÀlpa Rasmus Nalle med arbetet i verkstaden, och snart Àr de uppe i full fart.

Efter att Rasmus Nalle hittat en gammal fartygsratt pÄ en soptipp fÄr han hjÀlp av sina vÀnner att bygga ett skepp. PÄ skeppet, som de döper till Mary, reser de sedan runt i vÀrlden och upptÀcker nya fantastiska platser.

De Àlskade serierna om Rasmus Nalle skapades av författaren Carla Hansen och illustratören Vilhelm Hansen. Paret skapade mellan Ären 1951 och 1990 över 30 album med serier som beskrev de Àventyr som den godmodiga björnen och hans vÀnner gav sig ut pÄ. BerÀttelserna om Rasmus Nalle Àlskas av barn i hemlandet Danmark, och över hela vÀrlden. Serierna har sÄlts i över 20 miljoner exemplar i ett 20-tal lÀnder.