(7)

Rasmus Nalle och nissarna

audiobook & e-book


Rasmus Nalle och vÀnnerna fÄr i uppdrag av Rasmus mamma att traska ut i skogen och hugga Ärets julgran. Allt gÄr fint tills ett vidunderligt snöovÀder drar in. De tvingas bygga en koja dÀr de kan ta skydd. Plötsligt knackar det pÄ dörren och bakom den stÄr en liten nisse som har gÄtt vilse. Tillsammans hittar de tillbaka till nissens farmor dÀr de sÀtts i arbete. Det Àr juldekorationer som ska klippas ut, granar som ska klÀs och kakor som ska bakas. Julen Àr hÀr!

Rasmus Nalle har varit en Àlskad figur bland barn och barnsliga sjÀlar sedan det första numret om den lilla björnen och hans vÀnner publicerades Är 1951. Rasmus Nalle Àlskar pannkakor och tillsammans med sina vÀnner reser han vÀrlden runt pÄ skeppet Mary. Det finns alltid ett nytt Àventyr som vÀntar!

Carla Hansen (1906-2001) var en dansk författare. Tillsammans med sin man, illustratören Vilhelm Hansen (1900–1992) skapade hon den oerhört populĂ€ra serien om Rasmus Nalle (pĂ„ danska Rasmus Klump). Serien publicerades till en början i tidningar i Danmark, men blev snart tryckt i bokform och spridd till andra lĂ€nder.