(0)

Resan till Ribston

E-book


NĂ€r man förlorat sin sĂ„ngröst, sin fruktsamhet och sin attraktionskraft. NĂ€r ögonen inte lĂ€ngre blir vackra hur mycket man Ă€n borstar med maskaran. NĂ€r man gĂ„r frĂ„n att vara svĂ€rdotter till att sjĂ€lv bli betraktad som svĂ€rmor – och som en jĂ€vla borgarkĂ€rring dĂ€rtill. DĂ„ gungar identiteten.

Gunilla och hennes man Peter har just flyttat in i sitt drömhus. Den charmiga tegelvillan med blommande RibstontrĂ€d ligger inte sĂ„ lĂ„ngt frĂ„n den kemiska fabrik i vars skugga Gunilla vĂ€xte upp. ÄndĂ„ Ă€r steget lĂ„ngt. Vi följer henne under en turbulent tid: i den nya villan i den skĂ„nska stadens burgna kvarter fĂ„r Gunilla Ă€ntligen utlopp för sitt slumrande behov av att sĂ€tta pĂ€rlspont pĂ„ köksvĂ€ggarna, anlĂ€gga en trĂ€dgĂ„rdsdamm och koka tre sorters pĂ€ronmarmelad. Men livet runtomkring envisas med att kasta grus i maskineriet: karriĂ€ren tar milt sagt en ny vĂ€ndning, kajorna bygger bo i skorstenen, hennes Ă€delborna svĂ€rmor, vars besök alltid laddas av högspĂ€nning, Ă€r inte lĂ€ngre riktigt sig sjĂ€lv. Och nĂ€r den utflyttade sonen Micke presenterar sin nya, arga och inte helt tillförlitliga flickvĂ€n Linda frĂ„n Gunillas barndomskvarter stĂ€lls allt pĂ„ sin spets i familjen.

I Resan till Ribston möter vi en kvinna som kommit dithÀn i livet att den oundvikliga frÄgan instÀller sig: Vem Àr jag nu?