(3)

Rippad

E-book


”Det Ă€r vackert, hjĂ€rtknipande och djupt politiskt – en sedeskildring för vĂ„r tid.”

Sydsvenskan

”Det Ă€r detaljrikt, gĂ„r snabbt, Ă€r roligt och gör vĂ€ldigt ont. /
/ Den Ă€r en ytterst aktuell skildring av vĂ„rt ekonomiska system dĂ€r man inte bara förvĂ€ntas sĂ€lja sitt arbete, utan sig sjĂ€lv. DĂ€r den sĂ„rbara blir helt maktlös.”

Svenska Dagbladet

”en drabbande roman om unga mĂ€nniskor som hĂ„ller pĂ„ att lösas upp inifrĂ„n. Den gestaltar en tid som pĂ„ samma gĂ„ng Ă€r barbarisk och hypermodern; med arbetskontrakt frĂ„n 1800-talet som tecknas i futuristiska hotellkomplex.”

ETC

Julia lever i en vÀrld dÀr allt Àr till salu och grÀnser stÀndigt omförhandlas: tjÀnster, kroppsdelar, vÀnskap, förtroenden, vÀrdighet, sanningar och tystnad. Under en intensiv vÄr i Malmö/Köpenhamn stÀlls allt pÄ sin spets.

Julias Àlskade Yara har lÀmnat henne för att rÀdda vÀrlden pÄ andra sidan jordklotet, samtidigt som hennes halvdementa, alkoholiserade mamma flyttas runt mellan hemmet och olika vÄrdinrÀttningar och vÀnnen Omid försöker locka henne att sÀlja sex.

Likt den explosiva skuggfiguren Travis Bickle i Taxi Driver rör sig Julia genom sina hemstÀder, pÄ gatorna, krogarna och gymmen, i en rasande, öm och skruvad besvÀrjelse och sorgesÄng riktad till alla som vill lyssna.

”Rippad Ă€r en underhĂ„llande, kylig och rappt skriven roman, med en rytm och stil som i sina bĂ€sta stunder pĂ„minner om beatlitteraturen.”

Göteborgs-Posten

”Rippad kĂ€nns som en resa och nĂ€r jag lĂ€gger ifrĂ„n mig boken efter ett par timmar lĂ€ngtar jag tillbaka till dess vĂ€rld. Det finns en obesvĂ€rad rytm i sprĂ„ket, en humor som ofta uppstĂ„r i sĂ€ttet mĂ€nniskor gör pauser nĂ€r de pratar.”

Expressen