(1450)

Saarni

audiobook & e-book


HyvÀ poliisi, paha poliisi

Saarni jatkaa Kale Puontin Pasilan Myrkky -dekkarisarjaa. Kolmannessa osassa poliisin sisÀpiireihin on pesiytynyt mÀtÀmuna.

Rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmÀ on tarkkaillut pitkÀÀn monialarikollisen Veijo Virkin puuhia. Miehen hÀmÀrÀbisneksiÀ seuratessa valvontakameran linssiin osuu uusi nappula pelilaudalla, Poliisihallituksen ylitarkastaja Paavo Saarni.

Virkki ja Saarni ovat lapsuudessa potkineet palloa yhteisissÀ pihapeleissÀ Maunulassa 1970-luvulla. Vuosia myöhemmin rikoksistaan kiinni jÀÀnyt Virkki pyytÀÀ perhesyistÀ apua entiseltÀ pelikaveriltaan. Saarni ojentaa kÀden ja saa vastalahjaksi kuuman vihjeen, jonka avulla takavarikoidaan iso huumelasti. Palveluksia vaihdetaan lisÀÀ, ja Saarni niittÀÀ mainetta poliisipiireissÀ, kunnes kuvio kÀy hÀnelle liian vaaralliseksi. Mutta Virkin liiketoimista ei niin vain livetÀ.

Pasilan Myrkky -sarjan kolmannessa osassa Kale Puonti kuvaa jÀlleen uskottavasti poliiseja ja rikollisia oikean ja vÀÀrÀn raja-alueilla. Joskus vÀÀrintekijÀnkin vaikuttimet voivat olla alun perin viattomia.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta HelsingissÀ huume- ja jÀrjestÀytyneen rikollisuuden tutkinnassa, ja hÀn on ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Puonti tunnetaan vakuuttavan realistisesta Pasilan Myrkky -dekkarisarjastaan, jonka viides osa Fadi sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon 2023. Sarjan neljÀstÀ ensimmÀisestÀ kirjasta on myyty tv- ja elokuvaoikeudet.


Narrator: Ville Tiihonen
Duration: