(0)

Samtale med Ditte om valget mellem en sidste fertilitetsbehandling eller at give slip

audiobook


Jeg er stolt og ydmyg over at kunne dele dette interview med jer og prĂŠsentere fĂžrste episode i podcasten 'Et andet liv'.

Interviewet er en samtale mellem to ufrivilligt barnlĂžse kvinder. Jeg, Abelone Tholstrup Stein, er permanent ufrivillig barnlĂžs, mens den anden kvinde i interviewet er ufrivillig barnlĂžs efter seks Ă„rs kamp for at blive mor. Nu overvejer hun, om der er en anden vej.

Kort efter opstart af mit arbejde med at hjÊlpe ufrivilligt barnlÞse kvinder, gennem blandt andet gruppe- og individuelle sessioner, blev jeg kontaktet af Ditte, som sÞgte rÄd og sparring til sit nÊste skridt i livet. Hun stod over for valget mellem et sidste fertilitetsforsÞg eller at give slip pÄ drÞmmen om at blive mor. I stedet for at tilbyde hende en individuel session spurgte jeg, om hun kunne vÊre interesseret i, at vi lavede en blanding af en individuel session og et interview - og pÄ den mÄde give andre mulighed for at spejle sig i Dittes rejse og svÊre valg. Ditte sagde ikke bare ja til dette, men ogsÄ til at jeg mÄ fÞlge hende det nÊste Ärs tid med yderligere to interviews.

Samtalen med Ditte er et Êrligt, rÄt og smukt indblik i en kvindes liv, efter seks Ärs ensom kamp for graviditet, 20 fertilitetsforsÞg og Þkonomisk overgivelse.

Vi taler om ensomhed som en sikker ledsager pÄ rejsen. Vi taler om den sociale isolation, som gensidigt opstÄr i kampen for at passe pÄ sig selv, men ogsÄ om den misforstÄede hensynstagen, der kan ligge i at vÊlge hinanden fra, nÄr det gÞr allermest ondt. Relationen til familie og venner bliver udfordret pÄ godt og ondt. Vi taler om mod og om, hvad der giver livet mening. Om glÊde og ikke mindst om kÊrlighed, da kÊrligheden og drÞmmen om at opleve den dybe intense kÊrlighed er den fundamentale drivkraft. Vi taler om et liv uden egne bÞrn. Et liv, som kan vÊre bÄde meningsfuldt, givende og med masser af kÊrlighed og fylde.

Med hÄb om, at dette kan give inspiration til andres fremtidige skridt.

Vi er sat i verden for at forplante os. Men hvad hvis det ikke lykkes? GÄr livet i stÄ, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet mÄ leves pÄ trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen ufrivillig barnlÞs. Mit Þnske er at bryde tabu og fÄ sat fokus pÄ, at der er et meningsfuldt liv uden egne bÞrn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller - og mÄske dig?

Abelone Tholstrup Stein (f. 1973) er direktÞr og medstifter af Videnscentret Fertility Care, der tilbyder gratis rÄdgivning til ufrivilligt barnlÞse. Hun har ogsÄ lavet podcasten 'BarnlÞs' og 'ForÊldre & Sorg'. Hun arbejder med kommunikation og ledelse.