(0)

Sibirienungar

E-book


KompisgÀnget i Sibirien Àr tillbaka och den hÀr gÄngen tÀnker de anordna en gÄrdsfest. De ska sÀlja biljetter, saft och bullar. Och sÄ mÄste de förstÄs sÀtta upp en rolig show sÄ att folk vill komma. Men att fÄ allting att gÄ i lÄs visar sig bli lite svÄrare Àn de hade tÀnkt...

Bengt, Gunvi och de andra barnen i 31:an har som vanligt en massa nya pÄhitt för sig. En dag flyttar det in en ny tjej och hon verkar vara en riktig snobb. De kanske borde sÀtta henne pÄ plats med en gÄng? Samtidigt mÄste de ocksÄ lyssna efter Hesa Fredrik. Det pÄgÄr ju faktiskt ett vÀrldskrig dÀrute i Europa. TÀnk om det kommer till Sverige?

"Sibirienungar" Àr den andra fristÄende delen i trilogin om Bengt och hans vÀnner pÄ Norrmalm. Den första boken heter "Huset i Sibirien".

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skÄdespelare frÄn Stockholm. Han gjorde sig framför allt kÀnd för sin barnbokstrilogi om StockholmsomrÄdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.