(6)

Sibirisk uppfostran

audiobook & e-book


»Nicolai Lilin mÄ ha en kriminell bakgrund, men har blicken hos en antropolog.« The New Yorker

»En outplÄnligt levande biografi, berÀttad med precisionen hos en pistolkula.« Metro, England

I det omstridda och laglösa Transnistrien, belĂ€get mellan Moldavien och Ukraina, lever en tĂ€tt sammansvetsad grupp »hederliga kriminella« – en gĂ„ng deporterade av Stalin – i enlighet med strikta koder för ritualiserad respekt och kompromisslös lojalitet.

HÀr berÀttar tatueringar historien om en mÀnniskas liv, »hederliga« vapen sÀrskiljs frÄn »syndiga« och auktoritet Àr nÄgot som alltid bör misstros. Utom kontroll för alla regeringar, och utanför samhÀllets grÀnser sÄsom vi kÀnner det, upprÀtthÄller URKA-kulturen vÀrden som djup respekt för de Àldre och ett orubbligt fasthÄllande vid sanningen, en hÄllning som utövas med passion och ofta med brutalt vÄld.

I Sibirisk uppfostran. Om kriminell heder, klankrig och tatueringar – en roman i grĂ€nslandet mellan memoar och fiktion – skildrar Nicolai Lilin denna extrema miljö. Med ett förord av Roberto Saviano.

I översÀttning av Ulla Trenter.

NICOLAI LILIN föddes 1981 och vÀxte upp i Transnistrien, som förklarade sin sjÀlvstÀndighet som republik 1990, men aldrig erkÀnts internationellt. Lilin lÀmnade barndomshemmet för den ryska armén och deltog i kriget i Tjetjenien. 2003 flyttade han till Turin, Italien, dÀr han tog arbete som tatuerare. Sibirisk uppfostran Àr Nicolai Lilins debut som författare.


Narrator: Carl Greder
Duration: