(0)

Sista Minuten

E-book


Richard, Knalle, Malin, Magnus och resten av MarstrandgÀnget Àr tillbaka. Det Àr en varm sommar och Thomas och Johan lÀngtar till havet. PÄ kvÀllarna sÀtter de sig utanför Porto Franco och lyssnar till berÀttelser om sjömansÀventyr i frÀmmande lÀnder. Johan bÄde sommarjobbar och kÀmpar med sin segeltrÀning. Han vill ut till havs med Havsfalken. Göran Andersson, Marstrands mest berömda seglare, har ocksÄ insett att Johan har goda anlag för kappsegling. Om Johan gör tillrÀckligt vÀl ifrÄn sig kan han fÄ följa med Göran till den stora seglingstÀvlingen Köpenhamn...

Johan Àlskar att segla. I Marstrand Àr havet alltid nÀra och för Johan och hans vÀnner Àr segling en tÀvling, ett Àventyr och ett sÀtt att leva.

Författaren, folkbildaren och debattören Lars Hesslind (1935–2010) skrev ett trettiotal romaner, barnböcker och lĂ€roböcker. Han gjorde ocksĂ„ manus för tv, radio och film, och engagerade sig för barn med lĂ€s- och sprĂ„ksvĂ„righeter. UppvĂ€xten i ett fattigt arbetarkvarter i Göteborg kom att prĂ€gla hans författarskap. År 1983 startade han Författarskolan i Marstrand dĂ€r han var rektor fram till sin bortgĂ„ng.