(92)

Sodan hurjimmat aseet

audiobook & e-book


Sodan syttyessÀ HitlerillÀ oli kÀytössÀÀn maailman vahvimmat ilmavoimat. KesÀllÀ 1940 Luftwaffen oli mÀÀrÀ nujertaa Britannia, jotta britannialaiset joutuisivat solmimaan rauhan Hitlerin kanssa tai jotta maa heikkenisi niin, ettÀ Saksa voisi nousta vapaasti maihin.

BriteillÀ oli kuitenkin valttikortti hihassaan: tÀysin uusi hÀvittÀjÀkone. Pieni Spitfire oli erittÀin ketterÀ, ja pelottomat brittilentÀjÀt työnsivÀt kapuloita Luftwaffen rattaisiin, vaikka Saksan Messerschmitt-hÀvittÀjÀ oli teoriassa paljon vahvempi.

Taistelussa brittejÀ vastaan Saksa panosti seuraavaksi V1- ja V2-ohjuksiin. Myös muita julmia aseita oli piirustuspöydillÀ, mutta vain harvat niistÀ saatiin valmiiksi.

MAAILMA SODASSA -sarjan 12. osassa seurataan kilpavarustelua ydinpommiin asti.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: