(2)

Solar plexus

audiobook & e-book


Tove har varit ensam och överflödig sÄ lÀnge hon kan minnas och nÀr hennes storasyster Maja dör blir allt Ànnu vÀrre. Fina, perfekta Maja som man inte kunde lÄta bli att tycka om. Tove blir först osynlig. Ingen vÄgar nÀrma sig henne och hemma Àr mamma och pappa förlorade i sorg. Sedan börjar nÄgra tjejer i hennes klass att reta henne för hennes röda hÄr och frÀknar och det dröjer inte lÄng tid innan de börjar stÀnga in Tove i skolans kÀllare. Men det Àr instÀngd i den hemska kÀllaren som Tove trÀffar Taz och innan hon vet ordet av Àr de vÀnner.

För första gÄngen berÀttar Tove allt. Om mamma som blivit galen av sorg, om kÀnslorna som gör sÄ ont att hon till slut skÀr sig sjÀlv bara för att kÀnna nÄgot annat och om hur mycket bÀttre det hade varit om det hade varit hon som hade dött i stÀllet för Maja ...

Marie Chantal-Long (1956-) Àr en fransk-svensk skÄdespelare och författare. Hon flyttade till Sverige 1980 och har sedan dess Àgnat sig Ät teater, dans och skrivandet. Marie debuterade som författare 2003 med ungdomsboken "Tjaba Shejkis".


Narrator: Astrid Drettner
Duration: