(0)

Stora flickan

E-book


Det Àr nÀr fosterbarnet Anna Carolina flyttas frÄn en fosterfamilj till en annan som allt börjar. Breven till och frÄn socialen, rymningarna, besök av polisen och familjerna som sÀger att hennes beteende inte Àr önskvÀrt och att de inte vill ta hand om henne lÀngre. Anna Carolina rymmer tillbaka till sin tidigare fosterfamilj, i hopp om att de ska sÀga att nu Àr allt över, att hon ska fÄ komma hem igen. Men riktigt sÄ enkelt Àr det inte och Anna Carolinas resa har bara börjat.

Den 15 maj Är 1921 föds Anna Carolina Borggren. Hennes mor Àr Ragnhild Borggren och den finske sjömannen Atos Heikkonen Àr hennes far. Men det vet hon ingenting om. Trilogin om Anna Carolina följer om en ung fosterflicka genom hennes uppvÀxt och motgÄngar i ett tidigt 1900-tals Sverige.

Kristina Hasselgren (1920-2003) var en svensk författare, journalist och modekonsult. Hon studerade film, litteratur och mode utomlands och arbetade sedan som modekonsult i Stockholm 1942-1963. Hon debuterade med boken SandmÄlning 1956 och frÄn och med 1971 arbetade hon som frilansande journalist och författare.