(0)

Stormen

E-book


I "Stormen", den avslutande delen i serien om Juviksfolket, trÀffar vi Äterigen Odin Setran. Han driver numera en framgÄngsrik fabrik som producerar fiskolja och har tvÄ söner tillsammans med sin Àlskade Ingri. Men Lauris, en man som Odin kÀnt hela sitt liv, fortsÀtter att motarbeta honom. Kampen dem emellan har pÄgÄtt sedan barnsben, och trots Odins vilja att tro pÄ det goda i mÀnniskor sÄ verkar deras konflikter aldrig ta slut. Under ett möte dÀr Odin, Lauris och en tredje part förhandlar om hans fabrik, tar hÀndelser en ovÀntad vÀndning. Den slutgiltiga finalen sker en stormig natt ute pÄ havet, och Haaberg ska aldrig bli som förr ...

Olav Duuns serie om Juviksfolket skildrar livet hos sex-sju generationer juvikingar pÄ 1800- och vidare in i 1900-talet. "Stormen" Àr del 6 i serien.

Olav Duun (1876-1939) var en norsk författare som blev nominerad 24 gÄnger till Nobelpriset i litteratur. Duun Àr mest kÀnd för sin omtyckta serie om Juviksfolket. Han skriver ofta om mötet mellan tradition och det moderna, individen och massan.