(0)

Suden poika

E-book


Klondiken kultaryntÀys houkuttelee paikalle monenlaisia onnenonkijoita. Toiset heistÀ ovat paremmin valmistautuneita kuin toiset. Klondiken vaikeat olosuhteet ovat yllÀtys Carter Weatherbeelle ja Percy Cuthfertille. SelviÀvÀtkö miehet talven yli?

Kun kullankaivaja Scruff McKenzie iskee silmÀnsÀ paikallisen alkuperÀiskansan johtajan tyttÀreen, McKenzie on hankalan tilanteen edessÀ. Heimon miehet eivÀt nimittÀin halua antaa enÀÀ naisia valkoisten tulokkaiden vaimoiksi. Miten kosiomatkalla olevan McKenzien mahtaa kÀydÀ?

Madeline on syntyjÀÀn yukonilainen ja kuuluu alkuperÀiskansaan. Monen muun naisen tavoin hÀn meni naimisiin valkoisen kullankaivajan kanssa. Kun Madelinen mies ei palaa työmatkalta, hÀn on ymmÀllÀÀn. MistÀ oikein on kysymys?

Suden poika on Jack Londonin esikoisteos. Kokoelman novellit sijoittuvat Klondikeen Kanadaan.

Jack London (1876–1916) syntyi San Franciscossa. 15-vuotiaasta saakka hĂ€nen oli selvittĂ€vĂ€ omillaan huonosti palkatuissa töissĂ€, kuten kullankaivajana Pohjois-Amerikan erĂ€maassa. Myöhemmin London palasi takaisin Kaliforniaan ja alkoi työskennellĂ€ lehtimiehenĂ€ ja kirjailijana. Lyhyeksi jÀÀneen elĂ€mĂ€nsĂ€ aikana Londonista tuli sekĂ€ rikas ettĂ€ kuuluisa Yukon-aiheisilla romaaneillaan, kuten ErĂ€maan kutsu (1903) ja Susikoira (1906).