(0)

Suomiko onnellisen vanhuuden maa?

E-book


MitkÀ ovat terveen eliniÀn rakennuspuut solutasolla, ja miten niitÀ voi kartuttaa? MitkÀ ovat elÀmÀn realiteetit, ja millaisin ehdoin onnellinen vanhuus on mahdollinen? Miten Suomessa tÀnÀ pÀivÀnÀ toteutuu onnellinen vanhuus, ja miten seniorien iso mÀÀrÀ vaikuttaa yhteiskuntaan kaikilla tasoilla?

Suomiko onnellisen vanhuuden maa? koostuu eri alojen asiantuntijoiden kirjoittamista artikkeleista, joissa lÀhestytÀÀn vanhuusikÀÀ poikkeuksellisen laajasti ja eri nÀkökulmista. Kirjassa tuodaan esiin vanhustenhuollon ajankohtaisia haasteita sekÀ tulevaisuuden visioita.

Kirjan ovat toimittaneet Timo Strandberg ja Eino Heikkinen. Strandberg on Helsingin yliopiston ja HUS:n geriatrian professori ja Euroopan geriatriayhdistyksen (EuGMS) Past President, joka on saanut pohjoismaisen gerontologiapalkinnon. Emeritusprofessori Heikkinen on saanut useita gerontologia-palkintoja sekÀ elÀmÀntyöstÀÀn Valtion tiedonjulokistamispalkinnon. Artikkeleiden muita kirjoittajia ovat FT, dosentti, hoitotieteen emeritaprofessori Riitta-Liisa Heikkinen, EKSOTEn elÀkkeellÀ oleva ylilÀÀkÀri Esko Hussi, ElÀketurvakeskuksen toimitusjohtaja Mikko Kautto, THL:n tutkimusprofessori Seppo Koskinen, geriatri ja yleislÀÀketieteen profesori Kaisu PitkÀlÀ. geriatrian emeritusprofessori Reijo Tilvis, kehittÀmispÀÀllikkö PÀivi Sainio ja sote-vaikuttavuuden emeriittaprofessori Marja Varjama.