(16)

Suurteoksia II

audiobook & e-book


Kirjoituksia kirjallisuudesta ja elÀmÀstÀ.

MikÀ on sinun suurteoksesi? Kirja joka mullisti elÀmÀsi. Kirja jonka haluaisit kaikkien lukevan. Tai joka on niin tÀrkeÀ ja rakas, ettÀ haluaisit varjella sitÀ muiden katseilta.

Suurteoksia II -antologia on syntynyt vastakirjoituksena perinteisille klassikkolistoille. Sen kansien vÀliin on kerÀtty tekstejÀ, joissa kiinnostavat kirjailijat kertovat itselleen merkityksellisestÀ teoksesta, sellaisesta, joka on vavisuttanut, vaikuttanut, saanut muuttamaan suuntaa. Suurteoksia II on paitsi puhetta kirjallisuudesta ja elÀmÀstÀ myös löytöretki kirjojen maailmaan: se johdattaa yhÀ uusien tekstien ÀÀrelle ja sytyttÀÀ halun uppoutua niihin kaikkiin.

Mukana antologiassa ovat Tuuve Aro, Aina Bergroth, Fiona 'Elƍne, Susanna Hast, Johanna Holmström, Emmi ItĂ€ranta, Riitta Jalonen, E. L. Karhu, Anita Konkka, Anni KytömĂ€ki, Leena Lehtolainen, Rosa Liksom, Laura Lindstedt, Maria Matinmikko, Outi MĂ€kinen, Riikka Pulkkinen, Minna Salami, Saara Turunen, Pauliina Vanhatalo ja Helga West.

Saara Turunen (s. 1981) on kirjailija ja teatterintekijÀ. HÀnen työlleen on ominaista sukupuolen, normien ja taiteen teemojen tarkastelu. Turunen on tullut tunnetuksi paitsi romaaneistaan Rakkaudenhirviö, Sivuhenkilö ja JÀrjettömiÀ asioita, myös työstÀÀn teatterin parissa. Turusen teoksia on kÀÀnnetty lukuisille eri kielille ja esitetty ympÀri maailmaa. Turunen on palkittu muun muassa Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla 2015 ja Suomi-palkinnolla 2016.


Narrator: Vilma Melasniemi
Duration: