(97)

Talouden ilmestyskirja: Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja

audiobook & e-book


Onko Suomen suuntana talouden ulkomuseo?

Painava puheenvuoro talouden suunnanmuutoksen vÀlttÀmÀttömyydestÀ. Tulevaisuutemme nÀyttÀÀ Pohjolan surkeimmalta ja talouspolitiikkamme on epÀonnistunut, mutta suunta voidaan vielÀ muuttaa. Luovutko mieluummin hyvinvointivaltiosta vai kÀÀritÀÀnkö hihat?

Taloustieteen asiantuntija Aki Kangasharjun suuhun on laitettu lausahduksia ’köyhille ei saa antaa rahaa’, ’pÀÀministeri on tullut hulluksi’ ja ’palkalla ei tarvitse tulla toimeen’. Mutta mitĂ€ Kangasharju todella sanoikaan?

Inflaatioshokki ja korona tulivat ja menivĂ€t – olemme silti pulassa. MeitĂ€ uhkaavat ongelmat, joita pÀÀttĂ€jĂ€mme eivĂ€t nĂ€ytĂ€ pystyvĂ€n ratkaisemaan. Kirjassa kerrotaan mitĂ€ uhkat ovat, miksi politiikka epĂ€onnistuu ja miten kaikesta voidaan vielĂ€ selvitĂ€.

MitkÀ ovat velkaantumisen ja nollakasvun syyt, entÀ mihin vÀestön vanheneminen vaikuttaa? Ja onko maahanmuutosta oikeasti hyötyÀ?

Kirja kertoo, kuinka nopeampi talouskasvu mahdollistaa vihreÀn siirtymÀn ja miksi poliitikoiden flirtti modernin rahateorian kanssa on pelottavaa. Lukijalle selviÀÀ myös, miksi verotusta ei kannata kiristÀÀ ja mikÀ on maailman toiseksi vanhin ammatti.

Yleistajuinen teos on tarkoitettu kaikille Suomen talouskysymyksistÀ kiinnostuneille.

Aki Kangasharju on taloustieteen tohtori ja dosentti. Ennen Etlan toimitusjohtajuutta hÀn toimi Nordean pÀÀekonomistina.