(0)

Tankens magt

E-book


”NĂ„r man overskuer de Ă„ndelige strĂžmninger i tiden og bemĂŠrker de let pĂ„viselige resultater, som de nationer, der i de sidste tyve – tredive Ă„r har arbejdet med en ny psykologi, har opnĂ„et – Ă„ndeligt og socialt – da nĂŠrer man ikke tvivl om, at fremtiden tilhĂžrer dem, der bevidst tager de energier under kontrol og praktisk udnyttelse, som forbinder og opretholder den menneskelige psykisme og fysik. I en af sine arter og udtryksmĂ„der er disse vitale energier her beskreven og sat i forbindelse med vor medfĂždte tĂŠnkeevne pĂ„ en mĂ„de, der omgĂ„ende lader sig indfĂžre i den daglige handel og vandel.”

I ”Tankens magt” fortĂŠller Sophus J. Nervil om alle de ting, man kan opnĂ„, nĂ„r blot man systematisk arbejder med sin tĂŠnkeevne, sin bevidsthed og sin koncentration. Bogen indeholder en lang rĂŠkke Ăžvelser, der kan hjĂŠlpe en til at fĂ„ kontrol over sig selv og sine tanker til gavn for ens egen livskvalitet og menneskene, der er i ens liv. Bogen udkom fĂžrste gang i 1924.

Sophus J. Nervil (1874-1941) var en dansk billedhugger og forfatter, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger om yoga og okkultisme. Han var uddannet billedhugger pĂ„ Kunstakademiet og vandt stor anerkendelse for sine statuer og modtog blandt andet priser fra Akademiet og legater fra Hielmstierne-Rosencrone og Ronges fonden. Sophus J. Nervil fik stor interesse for Østens mystik og de asiatiske religioner, der i 1880’erne vakte stor interesse i Europa. Han skrev blandt andet bĂžgerne Ӂndelig og legemlig trĂŠning” og ”Tankens magt” om disse emner.