(0)

Tapre Hans

E-book


"Uden at overdrive tør jeg püstü at vi er landets mest snakkende, rübende, grÌdende, fnisende, grinende, spisende, løbende og hylende familie. Mens jeg stür her pü plÌnen foran huset og forsøger at komme med en fornuftig indledning, kan jeg føle dem bag ryggen. Nervøse over den fem-minutters tavshedspligt jeg har pülagt dem, gür de rundt og mimer til hinanden, klør sig lidt, spiser syltetøjsmadder, ser i spejle, og et par af dem hÌnger garanteret ud af vinduerne og vinker som gale, Thomas sandsynligvis med et flag i hünden."

16-ürige Georg Karl Claussens familie er nÌsten for god til at vÌre sand. Han tager os med ind i villaen i Hellerup og prÌsenterer os for sit lykkelige liv og für os til at spørge os selv, om man virkelig kan have det sü godt. Svaret er müske mere kompliceret, end man skulle tro.

Niels J.A. Schou (f. 1942) er en dansk forfatter, hvis litterÌre karriere spÌnder lige fra skuespil til ungdomsromaner. Schou er isÌr kendt for sine samfundskritiske romaner, hvor humoren samtidig er et af Shous foretrukne stiltrÌk. Schou fik sin romandebut i 1968 med vÌrket "Tapre Hans" og har efterfølgende udgivet mere end 20 vÌrker. Siden ürtusindeskiftet har Schou primÌrt udgivet børne- og ungdomsromaner startende med bogen "Fucking forelsket" (2003). Niels J.A. Schou har flere gange modtaget støtte fra Statens Kunstfond og modtog i 1995 Etatsrüd Thomas Møllers Legat.