(0)

Tildas hemmelige bog

audiobook


Narcisa Vucina, oprindelig fra Sarajevo, var i over 30 Ă„r ansat ved Danmarks Radio. Narcisa Vucina har skrevet og udgivet digte. Bogen er hendes debut som romanforfatter.

Bogen har en dokumentarisk kerne. Romanen handler om krig, kÊrlighed og ondskab. Personerne sÞger svar pÄ store eksistentielle og universelle spÞrgsmÄl som fx: Hvor meget spiller skÊbnen ind i vores liv, og kan man Êndre den? Den mystiske Tilda har sin egen filosofi om livet og fÄr alle omkring sig til at tie stille, nÄr hun synger gamle sefardiske sange.

Hovedpersonen Masha vokser op i Sarajevo i Titos Jugoslavien og rejser som 17-Ă„rig med kĂŠresten Niko til Dubrovnik, hvor de bliver forlovet. Men hendes liv tager en ny drejning, da hun mĂžder Pablo, gifter sig med ham, flytter til Chile, fĂ„r tre bĂžrn og bliver udsat for tortur under Pinochet-styret. Hendes mand omkommer under tortur. Efter en politisk karriere – og en ny mand – oplever hun borgerkrigenes rĂŠdsler i ex-Jugoslavien i 90'erne, men nĂ„r at flygte. Krigen slutter, og fra flygtningetilvĂŠrelsen i Split vender hun igen tilbage til den krigshĂŠrgede by. Nu fletter flere begivenheder sig sammen pĂ„ mystisk vis, og hun oplever pĂ„ ny Tilda, der er dĂžd, som en hjĂŠlpende Ă„nd. Og ja, Masha kommer i besiddelse af Tildas hemmelige bog.


Narrator: Liselotte Krogager
Duration: