(40)

Timotein tuoksu

audiobook & e-book


Viimeisen korpikirjailijan testamentti

IkÀÀntyvÀ kansankirjailija Heino Oinonen saa Pohjois-Karjalaan postia etelÀstÀ: hÀnen tuotantonsa on nÀrkÀstyttÀnyt nuoren lukijan, joka perÀÀ suurten ikÀluokkien vastuuta maailman nykytilasta. Vastauksen pohtiminen saa kirjailijan aikamatkalle sukupolvensa nuoruuteen, Suomen maaseudulle 1950- ja 1960-luvuille.

Timotein tuoksu on riemastuttava ja traaginen kertomus maailmasta, jota ei enÀÀ ole, ja ihmisistÀ, joiden työllÀ kotimaan hyvinvointi rakennettiin. Tangon tahdit ja heinÀniitoksen tuoksu siivittÀvÀt kansankirjailija Oinosen muistoja ajasta, jolloin Jumalakin tuntui heinÀkuorman korkeuksista luotujaan kaitsevalta, sota-arpiselta pienviljelijÀltÀ.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 PielisjÀrvellÀ ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. HÀnen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikÀ teki hÀnestÀ parantumattoman maalaisromantikon. HÀn kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevÀstÀ, rehellisestÀ ja humoristisesta tarinankerronnastaan.


Narrator: Antti Heikkinen
Duration: