(0)

Tvillinger. Lystspil i fire akter

E-book


Tyranniske ÊgtemÊnd finder man pÄ alle trin af den sociale rangstige!

En morgen, da fru Berg har fÄet grusom skÊldud af sin Êgtemand over at have smadret nogle kopper, tropper hendes tidligere tjenestepige Petra pludselig op. Hun fortÊller om sine egne Êgteskabelige problemer, der pÄ mange mÄder minder om fruens. Den skomagersvend, der ustandseligt forfulgte hende, til hun mÄtte forlade sin plads hos fru Berg, forfulgte hende fra den ene plads til den anden, indtil hun til sidst mÄtte give efter og gifte sig med ham. Det var fÞrst, da det var for sent, at hun lÊrte hans allervÊrste sider at kende. Nu beder hun sin gamle frue om hjÊlp, for skÞnt de to kvinder er af vidt forskellig stand, sÄ har de dog ét til fÊlles: umulige ÊgtemÊnd.

"Tvillinger" er et lystspil, der trods sin lette tone sÊtter fokus pÄ et tungt emne: kvindens uretfÊrdige stilling i Êgteskabet. Lystspillet udkom fÞrste gang i 1904.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og sÞster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til KÞbenhavn med sin familie efter farens dÞd. Her kom hun ind pÄ Musikkonservatoriet og underviste efterfÞlgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhÄnden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÊrker i eget navn, heriblandt stÞrre og mindre fortÊllinger, forskellige skuespil og bÞrnebÞger.