(0)

Udkanten

E-book


Udkanten er en intelligent, samfundskritisk roman om et udkantsomrÄde i intern konflikt, fortalt i thrillerens tempo og med humoristisk kant. Juli Zeh forstÄr med psykologisk finesse at afdÊkke sine hovedpersoners sande natur, sÄ selv de mest noble motiver fremstÄr tvivlsomme.

UniversitetslÊreren Gerhard og hans tidligere elev Jule venter barn. De har fÄet nok af storbylivet og vil realisere drÞmmen om et stille og roligt liv pÄ landet. Landsbyen Unterleuten virker umiddelbart som den rene idyl. Gamle, hyggelige rÞnner, farverige originaler og nedlagte godser, der bliver kÞbt af bekvemmelighedsflygtninge fra Berlin. Men livet i landsbyen er langtfra sukkersÞdt. Naboen nÊgter at holde op med at brÊnde gamle dÊk af i haven, og helt galt gÄr det, da en ejendomsspekulant og en velhavende landmand fra egnen vil oprette en vindmÞllepark for at hÞste nogle millioner euro.

'Hestekvinden' Linda tager kampen op med de to initiativtagere, og mens hun behÊndigt spiller dem ud mod hinanden, forsÞger Kron, gammelkommunist og intrigermager, pÄ sin egen mÄde at lÊgge projektet ned. Jalousi, grÄdighed og indestÊngt frustration fÞrer til, at idyllen i den lille landsby lige sÄ langsomt krakelerer, og af flere Ärsager tÞr Jule til sidst hverken gÄ uden for en dÞr eller Äbne et vindue.

Pressen skrev:

”UsĂŠdvanlig velskrevet og underholdende (...) Det er et sammensat og pĂ„ mange mĂ„der storartet kunstvĂŠrk Juli Zeh har skabt.”

****** – Stavanger Aftenblad

”Egentlig er Juli Zeh lige précis den forfatter alle lénges efter.”

– Frankfurter Allgemeine

»En fortĂŠlling om et udkantsomrĂ„de i intern strid. ”Udkanten” skildrer storbyboens misforstĂ„ede opfattelse af landlig idyl.«

– Alt for Damerne

»Den er sjov, godt skruet sammen, og nÄr satiren ikke rÞber meget om virkeligheden, som vi ikke godt vidste i forvejen, er det ikke nÞdvendigvis satirens skyld.«

– Information