(11)

Uortodoks

audiobook


Deborah Feldman blev født ind i et ultraortodokst jødisk miljø i Williamsburg, New York. Her voksede hun op hos sin hasidiske bedsteforÌldre, hvis liv og hverdag var dikteret af strenge religiøse regler for, hvad man mütte tÌnke, sige, spise og gøre.

Deborah er imidlertid selvstÌndig og nysgerrig; efterhünden lÌrer hun sig det forbudte sprog engelsk og sniger sig pü biblioteket, hvor en verden af store lÌseoplevelser venter. Jane Austens heltinder viser Deborah, at man kan lÌgge afstand til slÌgtens klare forventninger og samfundets snÌvre kønsroller, men vejen er tung og svÌr at gü alene.

Deborah bliver gift som bare 17-årig med en umoden ung mand, og sammen farer de vild i et ulykkeligt ægteskab. Deborah overlever mentalt og følelsesmæssigt ved i smug at begynde at studere litteratur. Efterhånden får hun styrke og mod til at lægge en plan: Hun må kræve skilsmisse for at kunne forlade det lukkede miljø – det store spørgsmål er, om hun kan få lov at beholde sin lille søn?

Deborah Feldman, født 1986, voksede op i et hasidisk samfund i Williamsburg. Da den selvbiografiske fortÌlling UORTODOKS udkom pü amerikansk, blev den straks en New York Times-bestseller.

Bogen bag hitserien pĂĽ Netflix.


Narrator: Grete Tulinius
Duration: