(35)

Ut ur skuggorna

audiobook & e-book


Första boken i den hyllade serien om kriminalkommissarie Monica Kennedy!

»VÀxlar snabbt mellan den undre vÀrlden i stÀderna, de ensligt belÀgna husen och en svidande vacker natur.« Lotta Olsson, DN.

»Precis sÄ mörk och uppslukande som jag vill att en skotsk deckardebut ska vara.« Johannas Deckahörna

SextonĂ„rige Robert Wright kommer hem sent en kvĂ€ll och efter att ha bytt nĂ„gra korta ord med sin pappa gĂ„r han upp pĂ„ sitt rum och lĂ€gger sig. Dagen dĂ€rpĂ„ hittas han död pĂ„ en ödslig Ă„ker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framĂ„tlutad – som i bön.

Kriminalkommissarie Monica Kennedy Àr tidigt pÄ plats och redan nÀr hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon hÀr har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det vÀrsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne pÄ den vecka som vÀntar.

Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptÀckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spÄra upp en försvunnen klient. Den sjuttonÄrige Nichol Morgan har inte setts till pÄ sju dagar och allt han lÀmnat efter sig Àr ett kryptiskt SMS. Och nÀr Michael sjÀlv dras in i utredningen av mordet pÄ Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gÄtt samma öde till mötes.

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men Àr i dag bosatt pÄ landsbygden i Inverness pÄ det skotska höglandet. Under uppvÀxten var han besatt av de olösta mysterier som hans far undersökte i sitt yrke, nÄgot som har fungerat som inspiration till thrillerdebuten Ut ur skuggorna.


Narrator: Anna Harling
Duration: