(0)

Utkanter

E-book


Olba, Spanien – en stad ödelagd av den ekonomiska krisen.

Esteban har tvingats stÀnga sitt snickeri och dÀrigenom gjort sina anstÀllda arbetslösa. Med verksamheten satt i konkurs och besparingarna borta stÄr han ensam kvar med ansvaret för sin sjuke far. Esteban Àgnar dagarna Ät att utforska det egna ansvaret i den stora sociala och ekonomiska om daningen. Som arbetsgivare Àr han bÄde offer och förövare. Ur hans rasande monolog över samtiden vÀxer berÀttelsen om den europeiska krisen och dess offer. HÀr ryms ocksÄ andra livsöden, vittnesmÄl om tiggeri, arbetslöshet, prostitution, brustna drömmar och förlust. Om ett pÄtvingat liv i samhÀllets utkanter.

Rafael Chirbes första roman pÄ svenska Àr en bred och brutal skildring av eurokrisens följder. Utkanter har hyllats som ett samtida mÀsterverk och belönades med det prestigefulla Premio Nacional Narrativa.

Rafael Chirbes (1949–2015) utmĂ€rkte sig som en av den spanska samtidens mest lyhörda skildrare. Genom hela sin litterĂ€ra produktion, som omfattar ett tiotal romaner och flera essĂ€er, har han skĂ€rskĂ„dat samhĂ€llets skuggsidor. Utkanter Ă€r hans första roman pĂ„ svenska.

Detta Àr den viktigaste boken som skrivits om krisen.

El PaĂ­s